Over ons

Print Friendly, PDF & Email

Doelstelling Kinderboerderij Hertenkamp De Goffert
Bezoekers van alle leeftijden in contact brengen met dieren, natuur, milieu en met elkaar door middel van educatie, voorlichting, sociaal-cultureel werk, recreatie of therapie.

De Kinderboerderij heeft daarnaast verschillende functies:

Educatieve- en voorlichtende functie
Dit bestaat uit het geven van achtergrondinformatie en het participeren in projecten van scholen op gebied van dieren en milieu. De kinderboerderij wordt veel bezocht door scholen uit geheel Nijmegen en zelfs van daarbuiten.
Op de boerderij is een educatieve route voor kinderen, waar ze m.b.v. een vragenlijst meer over de dieren te weten komen.

Sociaal-culturele functie
De kinderboerderij is een ontmoetingsplaats voor veel mensen uit Nijmegen en omgeving. Elk jaar mogen wij zo’n 75.000 bezoekers ontvangen. Er kan daarom met trots gezegd worden dat wij een regionale functie vervullen.

Recreatieve functie
De kinderboerderij biedt mogelijkheden voor een zinvolle vrijetijdsbesteding, waarin het dier centraal staat. Deze vrijetijdsbesteding varieert van regelmatig bezoek tot actief meewerken aan activiteiten. In het weekend werken veel kinderen mee bij de verzorging van de dieren. De kinderboerderij heeft daarnaast een kleine ruimte met speelvoorzieningen.

Werken op kinderboerderij
De kinderboerderij wordt beheerd door een team van drie begeleiders, huishoudelijk medewerkers, dierenverzorgers en een aantal vrijwilligers. Daarnaast werken op de kinderboerderij dagelijks ongeveer 20 cliënten van de Driestroom.

Werkzaamheden
Centraal op de boerderij staat natuurlijk het verzorgen van de dieren. Voeren en water geven, het uitmesten van stallen en het schoonmaken van hokken zijn dan ook dagelijkse werkzaamheden. Sommige dieren worden geborsteld. Cliënten breken brood voor de dieren, rapen en verkopen eieren, rijgen pinda’s of doen andere seizoensgebonden activiteiten.

Het onderhouden van het terrein
Cliënten zorgen zelf voor onderhoud van het groen; dit betekent dat ze naast harken en schoffelen ook takken moeten snoeien en opruimen. Zowel binnen als buiten het terrein wordt de tuin onderhouden. Ook wordt er hout gezaagd. Dit hout wordt verkocht als openhaardhout. In samenwerking met gemeente Nijmegen is er een zwerfvuilteam opgesteld. Zij houden het terrein rondom de boerderij schoon en legen ook prullenbakken.

Huishoudelijke werkzaamheden
Cliënten zetten koffie voor de medewerkers en verzorgen de lunch. Bezoekers kunnen tegen betaling een kopje koffie krijgen. Cliënten verkopen limonade en chips aan de kinderen. Verder houdt dit team de kantine, de keuken en de toiletten schoon.