Cliënten van de Driestroom
Op kinderboerderij De Goffert werken dagelijks ruim twintig cliënten van zorginstelling de Driestroom. Zij zijn achttien tot bijna tachtig(!) jaar oud. Allen hebben ze een licht tot matig verstandelijke of lichamelijke beperking. Je herkent de cliënten aan hun gele hesjes. Medewerkers van de Driestroom dragen oranje hesjes.

Door de ligging aan de rand van het bekende Goffertpark en de vele activiteiten die de kinderboerderij organiseert, is het een bekende en geliefde plek voor de inwoners van Nijmegen en zelfs daarbuiten. Jaarlijks trekt de locatie ruim 70.000 bezoekers. Door de diverse activiteiten kan in feite iedereen die wil werken op de kinderboerderij aan de slag. Nou ja, iedereen die niet bang is om vieze handen te krijgen!
Begeleiding en activiteiten
Door de diversiteit in cliënten en werkzaamheden op de kinderboerderij verschilt de zorgvraag en de begeleiding van cliënt tot cliënt. Zo werken er cliënten die altijd al met dieren wilden werken, maar ook cliënten die zinvol willen bezig zijn in de buitenlucht. De een ontwikkelt zich stap voor stap, een ander maakt reuzensprongen en stroomt vanuit de kinderboerderij door naar een andere werkomgeving. Bijvoorbeeld catering, groenvoorziening of de schoonmaak.
De activiteiten en werkzaamheden op de kinderboerderij lopen uiteen van dierverzorging tot aan het rondleiden van bezoekersgroepen. Van snoepverkoop in het winkeltje tot aan klussen aan de dierenverblijven. Van groenvoorziening op en, in samenwerking met de gemeente ook, buiten het terrein.
De kinderboerderij ligt midden in het Goffertpark. Het terrein omvat ongeveer drie hectare. De bereikbaarheid is prima en parkeergelegenheid is er volop. Het centrum van Nijmegen ligt op korte fietsafstand en de bus stopt op één minuut lopen.
Indeling
Op het terrein van de kinderboerderij bevinden zich een houtwerkplaats, kantine, ontmoetingsruimte en een kantoor van de begeleiding. Rond het gebouw en verspreid over het terrein liggen de dierenverblijven zoals een volière, kippenhokken en knaagdierhokken. Er zijn verschillende weides voor de ezels, paarden, geiten, schapen, varkens en herten. Ook is er een grote vijver voor eenden en ganzen.