Home » Educatie

Educatie

Kinderboerderij de Goffert biedt het hele jaar verschillende educatieve activiteiten. Hou deze pagina en onze Facebookpagina Kinderboerderij de Goffert goed in de gaten!


Meneer de Pauw

Meneer de Pauw!
De excursie Meneer de Pauw draait om een pauw die altijd trots met zijn veren loopt te pronken. Op een dag maken de kinderen zoveel rommel dat ze van de beheerder niet meer op de kinderboerderij mogen komen. Dit doet de pauw zo’n verdriet dat hij alle ogen op zijn veren kwijt raakt. Door opdrachten en spelletjes van de kinderen krijgt hij ze één voor één weer terug. Het bezoek wordt op school voorbereid door een klassengesprek en het verhaal van Meneer de Pauw. Bij het bezoek aan de kinderboerderij ontdekken de kinderen met behulp van opdrachtkaarten allerlei bijzonderheden aan de dieren. Het bezoek begint met een instructie door een medewerker van de kinderboerderij.

Deze excursie kun je reserveren door ons te bellen op 024-3560371.


Hattrickpercussion1      Hattrickpercussion21

Hattrick percussion!

De naam doet je misschien al iets vermoeden.. muziek? Jazeker!
Hattrick percussion is opgericht door 3 enthousiaste muziek liefhebbers die niets liever willen doen dan deze passie delen met iedereen!
Bram, Jan & Natasja (oprichters ‘Hattrick percussion’) zijn op de Kinderboerderij een educatieprogramma begonnen waarbij ze elke zaterdag kinderen muziek leren maken met als belangrijkste aspect het muziek maken in een groep. Deze lessen worden ook wel AMV (Algemene Muzikale Vorming) lessen genoemd.

“Muziek kan een belangrijke rol spelen in het leven van kinderen. Met muziek kunnen gevoelens tot uitdrukking worden gebracht. Muziek kan een uitlaatklep zijn, voor kinderen en volwassen. Daarbij kan het maken van muziek een samenbindende factor zijn tussen kind en ouder. Muziek schijnt ook een positieve invloed te hebben op het geheugen. Kinderen die muziek maken, schijnen zelfs beter te kunnen leren…..”
bron: www.hattrickpercussion.nl

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze lessen of vind je het leuk om hierin mee te doen? Voor jong en oud, alles kan! Ga voor meer informatie naar www.hattrickpercussion.nl